Blaak Banner
Onze partners
Blaak Verzekeringen
Tweets
Je 1e auto

Na het behalen van je rijbewijs wil je het liefst zo snel mogelijk een auto aanschaffen. Waarschijnlijk weet je al hoe jouw ideale auto eruitziet, maar dat is niet het enige waar je op moet letten! Hieronder zijn een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet.

 

Bepaal wat je te besteden hebt

Voordat je een auto koopt bepaal je voor jezelf hoeveel je te besteden hebt. Heb je niet zo veel geld? Dan kun je beter kiezen voor een tweedehands auto. Volgens de Consumentenbond zijn auto’s van gemiddeld 2,5 jaar oud de beste keus. Ga voor jezelf na waarvoor je de auto nodig hebt. Rijd je alleen korte afstanden? Dan is een goedkope auto geschikt voor jou. Ga je langere afstanden rijden? Dan kun je een iets duurdere auto overwegen.

 

Bepaal welk type auto je wilt

Stel jezelf een aantal vragen voordat je definitief een auto kiest. Heb je een grote of kleine auto nodig? Rijd je veel of weinig kilometers? Wil je een auto die op benzine, diesel of LPG loopt?

Benodigde autopapieren

Je hebt de volgende papieren nodig om je nieuwe auto op jouw naam te zetten:

Zorg altijd dat je de originele papieren in handen krijgt! Het is ook aan te raden om de verzekeringspapieren op te vragen bij de huidige eigenaar.

 

Kentekencard

In 2014 komt er een kentekencard met chip. Op de kentekencard komen de gegevens van zowel het voertuig als van de kentekenhouder. De kentekencard wordt geleidelijk ingevoerd. De verwachting is dat vanaf 2018 alle papieren kentekenbewijzen zijn vervangen door kentekencards. In plaats van het huidige overschrijvingsbewijs krijgt u bij de tenaamstelling een tenaamstellingscode. Deze code heeft u nodig als u uw voertuig verkoopt, laat schorsen, of uitvoert naar het buitenland.

 

Maandelijkse kosten

Realiseer je goed dat een auto maandelijkse kosten met zich meebrengt. Naast brandstofkosten moet je rekening houden met de volgende kosten:

Voor meer informatie over het verzekeren van je eerste auto klik hier.