Blaak Banner
Onze partners
Blaak Verzekeringen
Tweets

Rijopleiding in Stappen (RIS)

De Rijopleiding in Stappen biedt jou de mogelijkheid om stap voor stap je rijbewijs te behalen. Hierdoor ben je beter voorbereid op verkeersdeelname als zelfstandig automobilist. Wanneer je meedoet aan de Rijopleiding in Stappen, doorloop je 4 verschillende modules, ook wel stappen genoemd. Als je een stap voldoende beheerst, ga je door naar de volgende stap. Op deze manier doorloop je in totaal 39 handleidingen. De 4 stappen zien er als volgt uit:

 

Stap 1:

Deze stap bestaat uit het toetsen van jouw voertuigbeheersing en –bediening. Meestal krijg je hiervoor ook huiswerkopdrachten, zodat je jezelf optimaal kunt voorbereiden op de toets. Je eigen rijinstructeur neemt deze toets af.

 

Stap 2:

Tijdens deze stap wordt je beheersing van eenvoudige verkeersmanoeuvres en –situaties getoetst. Ook deze toets mag je bij je eigen rijinstructeur afleggen.

 

Stap 3:

Tijdens de derde stap komen de onderdelen ‘zelfstandig rijden’ en ‘zelfreflectie’ aan bod. Je wordt getoetst op complexe voertuigbediening en beheersing van complexe voertuigmanoeuvres en situaties. Deze toets vindt plaats op het CBR met een echte examinator. Zo maak je alvast kennis met de gang van zaken bij het CBR en kun je alvast wennen aan de examensituatie. Je krijgt tips van je examinator, zodat je bepaalde punten kunt verbeteren voor de uiteindelijke toets plaatsvindt, het examen. Bovendien kun je alvast vrijstelling verkrijgen voor de bijzondere verrichtingen. Dit onderdeel is te vergelijken met de Tussen Tijdse Toets die in de reguliere opleiding wordt geadviseerd, maar niet verplicht is.

 

Stap 4:

De laatste toets is het praktijkexamen. Nu gaat het erom dat je geheel zelfstandig kunt rijden en verkeerssituaties goed in kunt schatten.

Met deze methode maak je in totaal 4 toetsen. Dat lijkt spannend, maar het levert je vele voordelen op:

  • Onderzoek heeft aangetoond dat het slagingspercentage ongeveer 20% hoger ligt dan bij de reguliere rijlessen.
  • Je bent verzekerd van een rijopleiding van hoge kwaliteit.
  • Alles wordt stap voor stap aangepakt.
  • Je hebt altijd inzicht in je vorderingen door het gebruik van de leerlingkaart. Op deze kaart houdt je instructeur bij wat je al beheerst en waar je nog aan moet werken. Dit schept duidelijkheid en voorkomt examenstress.
  • Je leert zelfstandig een route uit te stippelen en te rijden.

De Rijopleiding In Stappen duurt niet langer dan een reguliere rijopleiding. Sterker nog, door de goede opbouw gaat het soms zelfs sneller! Klik hier voor de informatiefolder